Hoofdstuk 1 Oude Testament 2A: Dalila wordt omgekocht
Categorie: Boek > Pallas > Druk 1: boek 3
1. En daarna gebeurde het dat hij verliefd werd op een vrouw bij de beek Sorek, en haar naam was Dalila. En de stadskoningen van de Filistijnen gingen omhoog naar haar en zeiden tegen haar: "Bedrieg hem en zie waarop zijn grote kracht berust en waarmee wij hem zullen kunnen overwinnen en hem zullen vastbinden om hem te bedwingen. En wij zullen je per man 1100 zilveren munten geven."
En Dalila zei tegen Samson: "Vertel mij waarop jouw grote kracht berust en waarmee jij vastgebonden kan worden om je te bedwingen/zodat je bedwongen kan worden." En Samson zei tegen haar: "Wanneer zij mij zullen vastbinden (coni) in zeven verse (en) niet uitgedroogde touwen, dan zal ik krachteloos zijn en zoals één van de mensen."
9. De stadskoningen van de Filistijnen brachten haar zeven verse koorden/touwen die niet uitgedroogd waren en ze bond hem erin/hierin vast. En zijn belagers zaten in het vertrek/de kamer. En zij (Dalila) zei tegen hem: "De Filistijnen vallen je aan, Samson." En hij brak de touwen/koorden (stuk) en zijn kracht werd niet bekend/herkent/bemerkt(?).