Les 8 Argo
Categorie: Boek > Argo > 0 - help aub opruimen
lason brengt de helden van Griekenland bij elkaar. Want met hen wil hij de expeditie maken. 5 Argos, de scheepsbouwer, maakt al in de haven een schip voor hem. Iason bewondert zijn werk en zegt tegen hem: 'Je werk bevalt me; het is dus passend om het schip te noemen met jouw naam.' Tenslotte zijn de helden aanwezig; lason, de leider van de expeditie, zegt tegen hen:

10 'Vrienden, in de reis wachten ons vele gevaren, maar niemand van jullie is uit angst afwezig. Want aanwezig zijn de gevleugelde Boreaden, omdat zij hun dapperheid willen tonen. Ook Orpheus is aanwezig; Orpheus betovert met zijn liederen niet alleen de mensen, maar ook 15 de dieren en de bomen. Ook het meisje Atalanta reist met ons mee: want Atalanta overtreft altijd de mannen met haar (pijl en) boog. Wees zeer welkom ook jullie, alle andere helden.

Argos maakt voor ons het schip, de Argo. Athena helpt hem: de godin van de vaardigheid 20 schenkt de scheepsbouwer namelijk vakkundigheid bij het werk. De Argo zal ons over zee naar Kolchis brengen. Want daar is het Gulden Vlies; het Gulden Vlies moeten we naar 25 Griekenland brengen. Argonauten, vele gevaren wachten mij en jullie weliswaar, maar de expeditie zal ons ook grote eer brengen.'